För stunden finns två parallella websidor, men dessa kommer inom kort slås samma - se även winningground.se

Datum

30 juni - 2 juli 2023

Klasser

F10 Flickor födda 2013 eller senare (7 mot 7)

F11 Flickor födda 2012 eller senare (7 mot 7)

F12 Flickor födda 2011 eller senare (7 mot 7)

F13 Flickor födda 2010 eller senare (9 mot 9)

F14 Flickor födda 2009 eller senare (9 mot 9)

Klasserna delas även in i tre nivåer (lätt, medel, svår) efter lagens önskemål vilket anges tillsammans med de detaljerade deltagaruppgifterna, se  viktiga datum. Med ambitionen att skapa jämna matcher redan under första dagen kan det vara så att vi planerar matcher över åldersklasserna. Erfarenheterna från tidigare år är goda enligt den återkoppling vi fått.

Lagavgift

1250 kr/lag, samt 1500 kr/lag för F14. Antalet lag är begränsat och prioriteras enligt prioritetsdatum. Vid anmälan före och betalning senast 2022-12-31 är prioritetsdatum detsamma som anmälningsdatum, därefter är prioritetsdatum det datum då anmälningsavgiften betalats.

Deltagaravgift

Pris per deltagare (spelare/ledare) är 1295 kr och inkluderar matcher (varav en på Linköping Arena), grupplogi fre-sön, mat (fredag middag, lördag frukost+lunch+middag, söndag frukost+lunch), festival-T-shirt, aktiviteter, festivalmatch. Pris utan mat och boende 395 kr, utan frukost och boende 895 kr.

Antal spelare

Ett lag kan använda fritt antal spelare/match. Samma spelare kan endast deltaga i ett och samma lag under festivalen

Regler

Östergötlands fotbollförbunds och SvFFs regler för spelformern 7 mot 7 och 9 mot 9, se  länk,  Notera särskilt att vid tillbakaspel till egen målvakt får målvakten inte ta upp bollen med händerna, samt att de riktlinjerna innefattar en ‘retreat-line’ för 7 mot 7  som påverkar vad som gäller vid inspark.

Dispenser

Filosofin med Winning Ground är att alla så långt som möjligt ska kunna vara med och deltaga. I festivalen räknas inte resultaten och därför är det öppet för dispenser i nivåerna medel och svår med ett år äldre spelare, upp till fem per lag och max tre på planen samtidigt. Det är ledares ansvar att följa riktlinjerna och påtala dispensen för motståndarlaget.

Matcher

Deltagande lagen spelar minst 5 matcher på tre dagar, varav en match på Linköping Arena med mästerskapsinramning. I samband med arenamatchen används en aktuell spelarförteckning. Den som finns i MyTeam onsdag 28 juni 12.00 kommer användas. För senare ändringar måste lagen ta med spelarförteckningen till arenamatchen senast 15 minuter före match. Finns som  Excel eller  PDF, eller så kan spelarförteckningen skrivas ut från MyTeam. Viktigt för att speakern ska läsa upp rätt spelare. För arenamatchen finns även en  särskild instruktion.

Speltid

Vanliga matcher spelas 2×20 min (2×25 min för F14), finalmatchen spelas 1×20 min

Resultat

Winning Ground har redan från början arrangerats utan resultaträkning, vilket nu är en nyttig erfarenhet när detta är Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för cupspel från och med 2017

Domare

Utbildade ungdomsdomare

Spelplaner

Stångebro sportfält, Anders Ljungstedts Gymnasium och Linköpings Arena, allt inom gångavstånd, se  länk.

Luncher

Förbokade luncher serveras för alla lag på Anders Ljungstedts Gymnasium eller i uppsatta lunchtält.

Boende

Erbjudande om hotellpaket kommer skickas ut, alt. är lagen välkomna att arrangera eget boende. Vi gör detta för att följa FHMs riktlinje om övernattning i mindre grupper.

Omklädningsrum

Finns tillgängliga vid boende samt vid Linköpings Arena och ishallen, se  karta.

Festivalmatch

  En av festivalens höjdpunkter är traditionellt en festivalmatch på Linköpings Arena. För 2022 spelar Linköping FC – Hammarby IF lördag 6/8 kl 18.00 på Linköping Arena. För 2023 är festivalmatchen inte klar ännu. För att komma i stämning inför festivalmatchen så börjar vi samlas på Anders Ljungstedt Gymnasium’s konstgräs på sidan mot Linköping Arena för en gemensam parad till arenan. Samling från 17.00 och vi börjar gå kring 17.20. Kom gärna i festivaltröjan.

Parkering

Grusparkeringsplatsen ”Papegojan” i direkt anslutning till Linköping Arena, parkeringen intill Saab Arena, eller parkering kring Anders Ljungstedts Gymnasium, se  karta. Genom ett samarbete med Dukaten kan vi erbjuda parkering till reducerat pris via appen LinPark.

Övrigt

Ta med föräldrar och supportrar till Winning Ground och upplev spelglädjen med ungdomarna. Se särskild information för besökare.

Varför ska vårt lag åka till Winning Ground Fotbollsfestival?

Under Winning Ground Fotbollsfestvial kan lagen fullt ut kan fokusera på lagets utveckling utan press på att skörda resultatmässiga framgångar. Festivalen sätter flickfotbollens utveckling i centrum och erbjuder möjlighet till unika möten med stjärnspelarna i Linköpings FC. Genom  finalmatcherna på Linköping Arena får alla spelare en liten inblick till hur det är att vara spelare i damallsvenskan.

Frågor

Om ni har några frågor om festivalen så besvaras dom via e-post till info@winningground.se